Hyppää sisältöön

Yleisimmät kysymykset

Miten toimintaan pääsee mukaan?

Kulttuuripajan toimintaan pääsee mukaan tutustumiskäynnin kautta. Osallistu Tervetuloa mukaan -ryhmään tai sovi tutustumiskäynti työntekijöiden kanssa viestillä, sähköpostilla tai puhelimitse.

Voinko tulla mukaan kesken ryhmäjakson?

Uusia kävijöitä otetaan mukaan joka viikko ja pyrimme löytämään sinulle mukavaa tekemistä heti samalle tai seuraavalle viikolle. Voit siis hyvin tulla mukaan kesken ryhmäjakson. Jos itseäsi kiinnostavissa ryhmissä ei ole tilaa tai niitä ei ole juuri nyt tarjolla, kannattaa tulla kuitenkin tutustumiskäynnille, niin voi osallistua heti itseä kiinnostaviin ryhmiin, kun sellaisia tulee ohjelmaan.

Tuleminen jännittää kovasti. Uskallanko tulla?

Kulttuuripajalla on lempeä ilmapiiri ja pajalaiset ovat hyvin ymmärtäväistä joukkoa. Useimpia jännittää aluksi ja täällä saa olla puhelias, mutta myös hiljainen. Ryhmissä ei ole pakko tehdä mitään eli halutessaan voi myös vain seurailla ryhmän toimintaa. Omista asioistaan ei ole pakko puhua muille ja kaikki ovat sitoutuneet luottamuksellisuuteen. Työntekijät auttavat mielellään ja kovasta jännittämisestä voi puhua heti tutustumiskäynnillä. Se on ihan tavallinen asia eikä haittaa mitään. 

Voiko ryhmään osallistua, vaikka en ole varma, jaksanko osallistua sataprosenttisesti joka kerralla?

Voit osallistua. Jokainen osallistuu ryhmässä oman jaksamisensa mukaan. On täysin ok myös seurata vierestä, kun muut tekevät. 

Olen opiskelija/työtön/töissä/sairaslomalla/eläkkeellä/kuntoutus-tuella, voinko osallistua?

Voit osallistua, jos vain itse ennätät. Kulttuuripajan kävijöiden elämäntilanteet vaihtelevat.

Voinko tuoda omat eväät kulttuuripajalle, ja missä niitä voi säilyttää?

Kulttuuripajalla on tarjolla ilmaiseksi kahvia ja eri teelaatuja. Mukaan voi ja kannattaa ottaa lisäksi kunnon eväät, niin jaksaa. Meillä on jääkaappi ja mikro, joita voi käyttää. Tarjolla on lautasia ja ruokailuvälineitä. Casassa ei ole tiskikonetta joten toivomme, että jokainen tiskaa omat astiansa.

Täytyykö muille kävijöille kertoa oma nimensä tai jotakin muuta itsestään?

Jokainen säätelee itse sitä, minkä verran haluaa asioistaan kertoa. Voit esiintyä etunimellä, lempinimellä tai itse valitulla nimellä.

Voinko osallistua ryhmään, vaikka ryhmässä tehdään jotakin, jossa olen omasta mielestäni huono?

Kyllä ehdottomasti! Ryhmät on tarkoitettu niin vasta-alkajille kuin kokeneille tekijöillekin, eikä ryhmissä ole tarkoitus arvioida, kuinka hyvä kukin on.

Toiminta on suunnattu ihmisille, joilla on mielenterveysongelmia. Itselläni on ollut vain vähän masennusta. Ovatko kaikki muut siellä ihan sekaisin?

Kulttuuripajalle kokoontuu ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet samoista asioista ja toiminta pyörii aktiivisen tekemisen ympärillä. Moni on yllättynyt pikemminkin siitä, kuinka tavallisilta tyypeiltä kävijät vaikuttavat. Kyseessä ei ole hoitopaikka, vaikka työntekijöillä onkin valmiuksia auttaa erilaisissa haasteissa.

Ystäväni/kumppanini haluaisi myös tulla mukaan toimintaan. Voinko vain ottaa hänet mukaan?

Kaikki tulevat mukaan toimintaan tutustumiskäynnin kautta. Jos hän kuuluu kohderyhmäämme, neuvo häntä varaamaan aika tutustumiskäynnille.