Hyppää sisältöön

Jakso-ohjelma

Mikä ihmeen jakso-ohjelma?

Tällä sivulla julkaisemme kulttuuripajan jakso-ohjelman. Kulttuuripaja Casan toiminta rakentuu viiden viikon jaksoista. Kuudes viikko on väliviikko, jonka aikana vertaisohjaajat suunnittelevat ja valmistelevat uusia ryhmiä. Väliviikolla Casa ei ole tavalliseen tapaan auki.

Kulttuuripajan ryhmissä ei tarvitse olla ennakkotaitoja, vaan mukaan voi tulla kokeilemaan myös itselle uusia asioita. Ryhmän toimintaan voi osallistua itselle sopivalla tavalla, voit esimerkiksi aluksi seurata muiden tekemistä. Kulttuuripajatoiminta on kävijöille maksutonta ja vapaaehtoista. Lähes kaikkiin ryhmiin voi osallistua myös kesken jaksoa, vaikkei olisi aikaisemmilla kerroilla ollut mukana. Jos olet epävarma siitä, voitko mennä johonkin ryhmään kesken jakson, ole rohkeasti yhteydessä Saananaan tai Vilmaan, niin selvitetään asia yhdessä. Ryhmien ohjaajien tekemistä kuvauksista saat lisää tietoa sinua kiinnostavista ryhmistä!

Jakso-ohjelma ajalle 27.2.-28.3.2024

Tästä voit ladata jakso-ohjelman pdf-tiedostona.

Tiistai

Aamukahvit 10-11 

Huomenta, mitä sulle kuuluu? Aloitellaan päivää yhdessä kahvin tai teen äärellä. Päivän lehti luettavissa.

Tervetuloa mukaan!  12-13 

Tämä aika on varattu tutustujille! Torstaina on mahdollisuus päästä tutustumaan kulttuuripaja Casan toimintaan yhdessä muiden kanssa. Voit ilmoittautua mukaan tai tulla ilmoittautumatta. 

Saana 044 420 2970 

Teatterihassuttelua 13-14.30

Tule mukaan hassuttelemaan teatterin maailmaan. Tehdään harjoitteita, tutustutaan teatterin meininkeihin. Moka on lahja, leikitään yhdessä 😊 Ei väliä oletko vanha konkari tai uusi innostuja, kaikki mukaan vaan! Toiveena on, että sama porukka olisi koko matkan mukana. (max. 8hlö, suljettu ryhmä)

Avoin luova 13–15.30

Tila ja aika oman luovuuden toteuttamiselle. Voit käyttää vapaasti Casan välineitä ja materiaaleja tai tuoda mukana omaa välineistöä.

Keskiviikko

Aamukahvit 10-11 

Huomenta, mitä sulle kuuluu? Aloitellaan päivää yhdessä kahvin tai teen äärellä. Päivän lehti luettavissa.

Puuharyhmä 12-14 

Viikoittain vaihtuvaa rentoa toimintaa Casan vertaisohjaajien/työntekijöiden ohjaamana. Kaikki ovat erittäin tervetulleita mukaan! Voit osallistua vaikka kaikkiin kertoihin, tai vain kerran. Eri kertojen teemat selviää seuraamalla somea.

Käsityön kermaa – avoin kässäryhmä 14-15.30 

Tervetuloa tekemään avoimeen kässäryhmään erilaisia käsitöitä. Voit olla vanha konkari tai tulla ensi kertaa kokeilemaan käsitöiden tekoa, eli taitovaatimuksia ei ole. Jokaiselle kerralla on oma teemansa ja on mahdollisuus opetella yhdessä uusia tekniikoita. Myös on sallittua tehdä omia projekteja. Materiaalit saat pajalta, mutta voit ottaa myös omat välineet halutessasi mukaan. Voit tulla kaikille kerroille tai vain yhdelle. (Huom! 13.3. omatoiminen ryhmäkerta, ryhmän ohjaaja ei paikalla.)

Torstai

Aamukahvit 10-11 

Huomenta, mitä sulle kuuluu? Aloitellaan päivää yhdessä kahvin tai teen äärellä. Päivän lehti luettavissa.

Lautapelit 12-14 

Tervetuloa pelaamaan yhdessä muiden kanssa. Vaihtuvat pelit ja ohjaajat. Ryhmä alkaa klo 12, pyrithän olemaan ajoissa pelin sujuvuuden takaamiseksi.

“Tiesitkö meistä?” 12-13

29.2. Ohjaamosta työntekijöitä Casassa kertomassa toiminnastaan ja vastailemassa kysymyksiin

7.3. Aamos-palveluista työntekijä paikalla kertomassa NUOTTI-valmennuksesta ja Oma väylä kuntoutuksesta ja vastailemassa kysymyksiin.

Musaryhmä: räppipaja 13-15 

Musaryhmä tekee paluun! Ohjelmassa on oman räppibiisin tekeminen yhdessä muiden ryhmäläisten kanssa. Musaryhmään kuuluminen ei edellytä virtuoosimaista taitoa tai aiempaa kokemusta musiikin saralla: innostus musiikkiin/laulamiseen/soittamiseen/räppäämiseen riittää. Ryhmän puitteissa on mahdollista oppia myös musiikin tuotannosta ja äänittämisestä. Ohjaajana toimii Jerry. 

Ryhmä kokoontuu yhteensä viisi kertaa. Kokoontumiset pajalla joka torstai kello 13–15. Ryhmään tulee ilmoittautua ennakkoon ja mukaan mahtuu 5 henkilöä. 

Ilmoittautuminen Vilmalle viestillä 044 420 2967/vilma.suominen@sosped.fi.

Perjantai

Heräillään yhdessä 10-11

Lähde liikkeelle ja tuu meidän kanssamme heräilemään perjantaihin. Juodaan yhdessä aamukahvit/teet, luetaan aamun lehti, katsotaan läpi mm. viikonlopun tapahtumat Turussa ja vietetään yhdessä rauhallinen aamuhetki. Ilmoittautua ei tarvitse, vaan voit tulla paikalle ihan spontaanistikin.

Bullet journal 12-13.30 

Tykkäätkö pitää kirjaa asioista, mutta listoja ja vihkoja on liikaa. Tule kokeilemaan bullet journalin tekoa niin saat suunnitelmat, listat ja aikataulut yksien kansien väliin. Voit tulla vain yhdelle kerralle tai kaikille kerroille. Saat tuoda omia välineitä ja vihkoja mukana, mutta Casasta löytyy myös välineitä.

Sisäisen lapsen päiväkoti aikuisille 13.30-15 (8.3., 15.3., 22.3.)

Herätetään sisäinen lapsemme hauskan ja luovan toiminnan kautta. Yhdessä leikimme, askartelemme ja maalaamme. Toiminta ei vaadi ilmoittautumista.

8.3. Leikkikerho aikuisille

Tervetuloa leikkimään leluilla, legoilla, nukeilla ja autoradalla. Voit ottaa oman lempilelusi mukaan. Lopetus yhteisellä satuhetkellä.

15.3. Supersankariasut

Tehdään supersankariasuja käyttäen luovuutta ja kierrätysmateriaaleja. Lopussa esitellään niitä toisillemme.

22.3. Lastenjuhlat

Luvassa on hauskanpitoa, diskoa, ilmapalloja, leikkejä ja karkkeja. Voi laittaa päälle juhlavaatteet.

Siivous 15-16 

Huolehdimme kulttuuripajan tiloista yhdessä. Myös siivous hoidetaan yhteisön voimin. Siivoustehtävät jaetaan yhdessä ennen siivouksen alkua.  Et tarvitse aikaisempaa osaamista.