Hyppää sisältöön

Jakso-ohjelma

Mikä ihmeen jakso-ohjelma?

Kulttuuripaja Casan toiminta rakentuu viiden viikon jaksoista. Kuudes viikko on väliviikko, jonka aikana vertaisohjaajat suunnittelevat ja valmistelevat uusia ryhmiä. Väliviikolla Casa ei ole tavalliseen tapaan auki.

Kulttuuripajan ryhmissä ei tarvitse olla ennakkotaitoja, vaan mukaan voi tulla kokeilemaan myös itselle uusia asioita. Ryhmän toimintaan voi osallistua itselle sopivalla tavalla, voit esimerkiksi aluksi seurata muiden tekemistä. Kulttuuripajatoiminta on kävijöille maksutonta ja vapaaehtoista. Lähes kaikkiin ryhmiin voi osallistua myös kesken jaksoa, vaikkei olisi aikaisemmilla kerroilla ollut mukana. Jos olet epävarma siitä, voitko mennä johonkin ryhmään kesken jakson, ole rohkeasti yhteydessä Saanaan tai Vilmaan, niin selvitetään asia yhdessä. Ryhmien ohjaajien tekemistä kuvauksista saat lisää tietoa sinua kiinnostavista ryhmistä!

Halutessasi voit tilata Casan uutiskirjeen, joka lähetetään sähköpostitse n. kerran kuudessa viikossa. Uutiskirjeen mukana saat kätevästi ilmoituksen uudesta jakso-ohjelmasta suoraan sähköpostiisi. Voit tilata uutiskirjeen yhteystietosivun lopusta.

Syksyn ensimmäinen jakso 20.8-20.9.2024

Jakso-ohjelma julkaistaan viikon 33 loppupuolella.

Jakso-ohjelma ajalle 21.5.-21.6.2024

Jakson erityiset

  • Perjantaina 24.5. Puisto Casa klo 12-15. Vietämme iltapäivän Vartiovuoren puistossa. Ohjelmassa ohjattu taidesessio, Mölkyn pelailua ja eväiden syöntiä. Yhteislähtö Casasta klo 11.30.
  • Perjantaina 31.5. klo 10-11 kulttuurivieras valokuvaaja ja taideohjaaja Satu Aalto. Luvassa rento kahvihetki, jossa mahdollisuus esittää, vaikka kysymyksiä hänen työstään. Voit tutusta hänen tekemiseensä instagramissa @kuvaaalto tai www.satuaalto.com
  • Casa on kiinni 21.5., 12.-13.6. ja 21.6.

Tiistai

Aamukahvit 10-11 

Huomenta, mitä sulle kuuluu? Aloitellaan päivää yhdessä kahvin tai teen äärellä. Päivän lehti luettavissa.

Tervetuloa mukaan!  12-13 

Tämä aika on varattu tutustujille! Tiistaina on mahdollisuus päästä tutustumaan kulttuuripaja Casan toimintaan yhdessä muiden kanssa. 

Voit ilmoittautua mukaan tai tulla ilmoittautumatta. Saana 044 420 2970 

Kirjakerho 13.30–15.30

Kirja, jonka ostit, makaa sivupöydällä pölyisenä. No, nyt on aika pyyhkiä pölyt ja tuoda se visiitille kulttuuripajalle! Kirjakerhossa luetaan omia kirjoja ja voidaan myös keskustella kirjoista ryhmän lopuksi. Tervetuloa kirjakerhoon!

Avoin luova 13–15.30

Tila ja aika oman luovuuden toteuttamiselle. Voit käyttää vapaasti Casan välineitä ja materiaaleja tai tuoda mukana omaa välineistöä. Paikalla on myös ohjaaja, joka auttaa mielellään kaikenlaisten luovien ongelmien kanssa.

Keskiviikko

Aamukahvit 10-11  

Huomenta, mitä sulle kuuluu? Aloitellaan päivää yhdessä kahvin tai teen äärellä. Päivän lehti luettavissa.

Palapelipoppoo 12-14

Tehdään porukalla erilaisia palapelejä. Voit osallistua kerran tai joka kerta.

Taidekriisien EA 13.30-15.30

Taiteentekijät kärsivät usein monenlaisista luoviin prosesseihin liittyvistä ongelmista, kuten perfektionismista, taidehäpeästä ja tyhjän paperin kammosta. Taidekriisien ensiapuryhmässä pyritään harjoitusten ja keskustelun avulla pääsemään näiden ongelmien juurille, ja löytämään keinoja niiden ylittämiseen myös ryhmän ulkopuolella.

Torstai

Aamukahvit 10-11 

Huomenta, mitä sulle kuuluu? Aloitellaan päivää yhdessä kahvin tai teen äärellä. Päivän lehti luettavissa.

Puuharyhmä 12-14 

Viikoittain vaihtuvaa rentoa toimintaa Casan vertaisohjaajien ohjaamana. Kaikki ovat erittäin tervetulleita mukaan! Voit osallistua vaikka kaikkiin kertoihin, tai vain kerran. Eri kertojen sisällöistä saat lisää tietoa seuraamalla somea.

  • 23.5. Kivien maalaus
  • 30.5. Riisikartta
  • 6.6. Paperin valmistus
  • 20.6. Unelmakartta

Lautapelit 14-15.45

Tervetuloa pelaamaan erilaisia lautapelejä yhdessä muiden kanssa. Pelaajien määrän mukaan, voimme jakautua useampaan peliporukkaan.

Perjantai

Kulttuurivieras klo 10-11 (31.5)

Valokuvaaja ja taide ohjaaja Satu Aalto. Luvassa rento kahvihetki, jossa mahdollisuus esittää, vaikka kysymyksiä hänen työstään. Voit tutusta hänen tekemiseensä instagramissa @kuvaaalto tai www.satuaalto.com

Heräillään yhdessä 10.30-11.30 

Lähde liikkeelle ja tuu meidän kanssamme heräilemään perjantaihin. Juodaan yhdessä aamukahvit/teet, luetaan aamun lehti, katsotaan läpi mm. viikonlopun tapahtumat Turussa ja vietetään yhdessä rauhallinen aamuhetki. Ilmoittautua ei tarvitse, vaan voit tulla paikalle ihan spontaanistikin.

Tarinoijat 12-13.30 

Onko sinulla tarina, jota haluaisit työstää eteenpäin tai aloitella? Tässä avoimessa ja omatoimisessa ryhmässä pääset työstämään tarinaasi sanojen ja kuvitusten avulla. Voit kirjoittaa tai kuvittaa tarinaasi juuri kuten haluat – tai vaikka molempia. Tervetuloa tarinoijaksi!

Keskeneräiset projektit valmiiksi 13-15

Lojuuko keskeneräiset villasukat sukkapuikoilla kaapissa? Kummitteleeko avaamattomat kirjekuoret keittiösi tasolla? Tule Casalle jatkamaan keskeneräisiä projekteja. Tekeminen on itsenäistä, mutta voit tarvittaessa kysyä apua muilta.

Siivous 15-16 

Huolehdimme kulttuuripajan tiloista yhdessä. Myös siivous hoidetaan yhteisön voimin. Siivoustehtävät jaetaan yhdessä ennen siivouksen alkua.  Et tarvitse aikaisempaa osaamista.